Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna czekolada na gorąco

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2% 1,2 litr
gorzka czekolada 15 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżka
cukier 1 łyżka
Syrop: 3 łyżka karmelowy
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna czekolada na gorąco

Mleko zagotowujemy. Dodajemy czekoladę połamaną na drobne kawałki i dokładnie mieszamy.

Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, wsypujemy cukier puder oraz domową przyprawę do piernika. Wlewamy syrop karmelowy i dokładnie mieszamy. Rozlewamy do kubków, przybieramy orzechami włoskimi.

Czekoladę pijemy od razu po przygotowaniu.

Jeśli czekolada ostygnie, trzeba ją podgrzać i ponownie wymieszać wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 12.05.2014 10:12
zapowiada się bardzo smacznie... marzenie łasucha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak