Anchois

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    16 szt
  • wino białe wytrawne

    1\\2 szkl
  • oliwa

    3 łyżki
  • jaja

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyzki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • sól, pieprz

  • anchois

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć i obrać. Oderwać trzonki od kapeluszy, trzonki posiekać, a od kapeluszy odciąć brzegi. Filety anchois i posiekane trzonki przesmażyć na oliwie. Dodać natkę pietruszki, jajko, połowę bułki tartej, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać resztą bułki tartej, ułożyć w naczyniu żarodopornym wysmarowanym oliwą. Polać winem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 05.11.2010 17:52
Intrygująca nazwa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat