Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
skrzydełka kurczaka
16 sztuk -
sos barbecue
250 g -
ketchup pikantny
2 łyżki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
sól
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Składniki marynaty łączymy , mieszamy dokładnie ze skrzydełkami, odstawiamy no ok .godz do lodówki do przegryzienia się smaków.
Rozgrzewamy olej ,smażymy mięso na złoty kolor z obu stron.
Podane z młodymi ziemniakami polanymi masełkiem i koprem stanowią pyszny obiad![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się