Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka faszerowana marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

łopatka bez kości 1 kg
marchew 2-3 sztuki

Marynata

oliwa 1/2 szklanki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
miód 1 łyżka
tymianek posiekany listki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka faszerowana marchewką


Mięso umyj i rozetnij na płat ( można lekko rozbić tłuczkiem)

W miseczce wymieszaj składniki marynaty.

Natrzyj mięso i odstaw na 12 godz.( można i na noc, czy dłużej tym mięso będzie bardziej aromatyczne )

Obierz marchew ułóż na mięsie i zawiń w rulon .

Mięso obwiń sznurkiem ,zawiń w folię aluminiową i piecz 1,5 godz, w 170 stopniach.

SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 31.08.2016 12:49
ale pyszne mięcho !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak