Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Karkówka na ostro "

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól kuchenna 1 kg
Musztarda francuska Prymat 200 g
karkówka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: " Karkówka na ostro "

Karczek myjemy i oczyszczamy z dużych kawałków tłuszczu.

Delikatnie nakłuwamy szpikulcem.

Smarujemy obficie musztardą francuską.

Blachę z piekarnika wysypujemy solą, tak by powstała centymetrowa warstwa.

Przekładamy karkówkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C.

Pieczemy przez około 90 do 120 minut – w zależności od wielkości mięsa.

W trakcie pieczenia obracamy i polewamy sosem.

Podajemy solo lub z przyrumienioną cebulką.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 22.11.2012 21:14
smaczne
jasiek 22.11.2012 21:00
ale dobre
eMMe 22.11.2012 20:46
Uwielbiam ostre potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak