Wszyscy lubimy przepisy na proste, szybkie w wykonaniu i pyszne desery. Taki właśnie jest przepis na drożdżowe bułeczki, rogaliki z jabłkami i cynamonem.
Ciasto drożdżowe jest z pozoru łatwym w przygotowaniu ciastem, jednak należy pamiętać o kilku podstawowych kwestiach, które mogą zadecydować o powodzeniu i wspaniałym efekcie. Pamiętajcie, że wszystkie składniki ciasta, które ze sobą mieszanie, muszą mieć temperaturę pokojową. W odwrotnym przypadku ciasto może po prostu opaść.
Po czym poznać, że ciasto drożdżowe jest już gotowe? Kiedy wszystkie składniki połączą się ze sobą, a ciasto będzie odklejało się od ścianek naczynia. Po procesie mieszania, pozwólcie ciastu odpocząć i wyrosnąć w ciepłym miejscu, pod przykryciem ściereczki.
Kiedy już rozwałkujecie ciasto i podzielicie je na trójkąty, pamiętajcie o ułożeniu farszu jabłkowego na jego szerszą część. Dzięki temu łatwo zawiniecie ciasto na kształt rogalików.