Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Jak zrobić drożdżowe bułeczki z jabłkami i cynamonem?

Wszyscy lubimy przepisy na proste, szybkie w wykonaniu i pyszne desery. Taki właśnie jest przepis na drożdżowe bułeczki, rogaliki z jabłkami i cynamonem.  

Ciasto drożdżowe jest z pozoru łatwym w przygotowaniu ciastem, jednak należy pamiętać o kilku podstawowych kwestiach, które mogą zadecydować o powodzeniu i wspaniałym efekcie. Pamiętajcie, że wszystkie składniki ciasta, które ze sobą mieszanie, muszą mieć temperaturę pokojową. W odwrotnym przypadku ciasto może po prostu opaść.

Po czym poznać, że ciasto drożdżowe jest już gotowe? Kiedy wszystkie składniki połączą się ze sobą, a ciasto będzie odklejało się od ścianek naczynia. Po procesie mieszania, pozwólcie ciastu odpocząć i wyrosnąć w ciepłym miejscu, pod przykryciem ściereczki. 

Kiedy już rozwałkujecie ciasto i podzielicie je na trójkąty, pamiętajcie o ułożeniu farszu jabłkowego na jego szerszą część. Dzięki temu łatwo zawiniecie  ciasto na kształt rogalików. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak