Lubisz słodkości? Tarta z malinami, jagodami i jeżynami to coś, czego szukasz!

29.09.2022

Tarta w roli deseru lub słodkiej przekąski... Niezależnie od okazji, ta słodkość z kremem mascarpone, malinami, jagodami i jeżynami na pewno zachwyci swoim smakiem i prostotą wykonania! W siedemnastym odcinku najnowszego sezonu Doradcy Smaku Daria Ładocha pokazała, jak ją zrobić.

Szukasz przepisu na coś słodkiego, ale nie chcesz spędzać w kuchni kolejnych długich kwadransów? Tarta z owocami to doskonały pomysł na każdą okazję! Urodziny, impreza, samotne lub spędzone w towarzystwie wyjątkowej osoby popołudnie... Kto z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść czegoś na słodko? Słodki krem na bazie mascarpone idealnie uzupełnia kruche ciasto. Owoce i orzechy na wierzchu dopełniają całość. Jest to harmonia smaków i różniących się od siebie konsystencji.

Tarta to znane francuskie danie, które można przygotować zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Wszystko, czego potrzebujesz to blacha na tartę, mąka, cukier puder, cukier ze skórką cytryny, masło, jajko oraz opcjonalnie szczypta soli. No i oczywiście ulubione dodatki!

Idealne kruche ciasto, słodki i puszysty krem z mascarpone z nutką cytryny i wanilii. Maliny, jagody, jeżyny lub inne wybrane przez Ciebie dodatki, np. mango i granat. Upieczenie spodu to zaledwie 15 minut! Wystarczy na ostudzonym cieście rozsmarować krem, dodać owoce. Całość dopełniają prażone orzechy laskowe. Ta tarta jest idealnym dodatkiem do kawy. Zobacz, jak prosta jest do zrobienia!

Przepis na tartę znajdziesz TUTAJ >>

Udostepnij:

Komentarze (0)

Polecane przepisy

prymat