Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    1 łyżka
  • woda

    2 łyżki
  • wino czerwone

    200 ml
  • kapusta czerwona

    1 głowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy pozbawić wierzchnich liści, następnie drobno poszatkować i wrzucić do garnka, dodać czerwone wino i smalec i dusić około 40 minut. Gdy kapusta osiągnie miękkość należy doprawić ją do smaku przyprawami: solą i pieprzem oraz cukrem. W miarę potrzeby można dodać do kapusty około 2 łyżek wody. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

30.10.2013 23:06
lubię taką kapustę

IKrakowianka

02.11.2012 17:26
bardzo dobra

bercik1

12.10.2011 23:29
Super.

Karolina92

09.11.2010 08:21
czerwoną kapustę uwielbiam, bo jestem ze Sląska, ale z winem nie probowalam

Iwusia

18.09.2010 13:45
coś wspaniałego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat