Perliczka po belwedersku

Perliczka po belwedersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • perliczka

    1
  • słoniny

    15 dag
  • chrzanu tartego

    5 dag
  • rodzynków

    5 dag
  • śmietany

    150 ml
  • soku z cytryny

    5 łyżek
  • cytrynowa

    skórka
  • pomarańczowa

    skórka
  • tłuszcz

    1 (do pieczenia)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Perliczkę natrzeć przyprawami. Pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Śmietanę wymieszać z chrzanem, rodzynkami, startymi skórkami pomarańcza i cytryny i sokiem z cytryny. Polać perliczkę pod koniec pieczenia. Upieczoną pokroić na porcję, polać sosem, który zebrał się w brytfannie.

Smacznego!!!

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

borys

03.06.2010 11:53
Napewno jest to pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat