Purre ziemniaczane z burakiem

Purre ziemniaczane z burakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg ziemniaków

    50
  • łyżeczki tartego chrzanu (może być ze słoiczka)

    2-3
  • łyżka masła

    1
  • szkl. mleka

    1/2-1/3
  • sól

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraka wyszorować, ugotować do miękkości, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej, dolać mleko i zmiksować Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości. Gorące utłuc z dodatkiem masła, dodać buraka i chrzan, doprawić do smaku solą. Podawać do mięs, zwłaszcza do wołowiny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

05.12.2014 11:37
oryginalny pomysł

Marzena34

11.03.2012 11:06
orginalne

Misia90

21.08.2011 15:02
fajne

Marysia

21.08.2011 14:57
super

Karolina69

21.08.2011 14:53
fajne

caroline1983

10.02.2011 11:38
Super pomysł :)

eli_555

08.12.2010 22:32
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat