Żurek kielecki

Żurek kielecki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    50 dag
  • kiełbasa

    15 dag
  • szynka

    15 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Tak samo pokroić szynkę. Litr wody zagotować z majerankiem, liściem laurowym, pieprzem i solą, wsypać ziemniaki i szynkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie, wlać żurek i zagotować. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na drobno na pokrojonym boczku i kiełbasie, dodać do zupy, doprawić ją solą i chrzanem. Podawać z jajami ugotowanymi na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat