Kotlety z kaszy

Kotlety z kaszy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    2 szklanki
  • ugotowany ziemniak

    1 szklanka
  • jajka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną ugotować na pół miękko, dodając do niej gotowane ziemniaki, trochę soli i mąki, pokrajaną drobniutko i przesmażoną na maśle cebulę. Wszystko dobrze wymieszać i formować płaskie kotlety. Posmarować je rozbitym jajkiem, obłożyć w tartej bułce i smażyć na rozpalonym tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym lub chrzanowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat