Zielony groszek

Zielony groszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek

    1 kg
  • woda

    4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młody groszek wyłuskać, wrzucić do dużej ilości wrzącej, lekko osolonej wody. Obgotować 4 - 5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą i wkładać do słoików. Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym i solą, zalać groszek gorącym płynem, zamknąć słoiki i pasteryzować 60 minut. Stosować do sałatek lub zup.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat