Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g wywaru z kości
50 g włoszczyzny
50 g marchewki
200 g botwinki
6 ziemniaków
50 g śmietany
5 g mąki
sól, pieprz
tłuszcz 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: botwina

Włoszczyznę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać wywarem z kości, posolić i gotować. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Liście butwiny wypłukać, pokroić i dusić przez minut parę z cebulą- dodać do gotującego się wywaru. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki zrobią się miękkie wymieszać mąkę ze śmietaną i dodać do zupy i zagotować. Pod koniec zupę doprawić do smaku można dodać odrobinę kwasku cytrynowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak