Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łyżeczka cukru
agrest 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem agrestowy

agrest płuczemy na sicie i dokładnie odsączamy. wrzucamy do szerokiego płaskiego rondla dodajemy cukier stawiamy na niewielkim ogniu naczynie przykrywamy. dżem podgrzewamy koniecznie pod przykryciem przez 20 min. gorący przekładamy do wygrzanych słoików zamykamy pasteryzujemy w temp. 85 stopniC przez 15 min. studzimy w kociołku. zimne słoiki wycieramy do sucha opisujemy i ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 12.09.2010 15:25
plagiat: zdjecie i przepis skopiwoane z ksiazki Kuchnia Polska 1001 przepisow Ewy Aszkiewicz str. 506. widze ze niekoniecznie ucziwie chesz zapracowac na swoje nagrody!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak