Zupa grochowa kanadyjska

Zupa grochowa kanadyjska

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łodygi selera

    1 sztuka
  • marchewka krojona

    2 sztuki
  • szynka wędzona

    200 gram
  • woda

    4 (źródlana)
  • pieprz biały mielony

    1/2 łyżeczki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • groch

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch moczymy w wodzie na wieczór dzień wcześniej przed ugotowaniem zupy. Potem gotujemy w tej samej wodzie, jak będzie mało to trochę dolać bo groch lubi nasiąknąć. Dodać kostki rosołowe i gotować. Dodać warzywa i przyprawy i gotować na małym ogniu przez jakieś 4 godziny aż groch będzie całkiem miękki. Pół godziny przed końcem gotowania dodać posiekaną szynkę. Jak ktoś lubi zieloną pietrusze to można na koniec położyć na wierzchu kilka liści.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

19.07.2011 16:23
Fajny przepis

Anna146

02.07.2011 20:05
a czemu kanadyjska?

Sylwia88

03.11.2010 16:50
fajnie wyszla

Ewa109

20.09.2010 20:50
wygląda apetycznie

IlonaAlbertos

05.05.2010 00:17
Ze swojej strony na pewno dodam więcej przypraw. Ale zupę wypróbuję na pewno.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat