Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe ciasto z posypką
Masa1: na mleku (1/2 litra) ugotować budynie z dodatkiem cukru, wystudzony zmiksować z kostką masła.
Masa2: w szklance mleka rozrobić obie mąki i cukier (1 szkl), resztę mleka zagotować(2 szkl) i wlać przygotowany budyń, ostudzony zmiksować z masłem.
Masa jabłkowa:jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, uprażyć z cukrem (kilka łyżek), dodać suche galaretki wiśniowe i dokładnie wymieszać, pozostawić do ostudzenia.
Posypka: wymieszać wiórki z cukrem (2 łyżki) i masłem (1 łyżka) i podsmażyć.
Rozpuścić galaretki.
Przełożenie ciasta: biszkopt, na to połowa masy 1, masa jabłkowa, reszta masy1, biszkopty, zalać tężejącą galaretką zieloną, masa 2, posypac kokosem.