sałatka ogórkowa żydowska

sałatka ogórkowa żydowska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 szkl. wody

  • 1 szkl octu

  • 1 szkl. cukru

  • 2 łyzki soli

  • ogórki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do słoika wrzucić: koper, nać selera, nać pietruszki, cebulę pokrojona w talarki, marchew pokrojoną w talarki, trochę gorczycy, 2 ziela angielskie,
następnie ogórki średniej wielkości pokroić w talarki układać do słoika,
następnie przygotować zalewę: 5 szkl. wody- zagotować i ostudzić, następnie dodać 1 szkl. octu, 1 szkl. cukru, 2 łyżki soli, wymieszać i zalać tą zalewą ogórki,
gotować tylko 3 minuty

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

07.08.2011 18:36
bardzo dobre ogóreczki, a na zimę do ziemniaczków IDEALNE :)

m1monika

29.12.2010 16:51
smaczna!!!

Joanna108

15.11.2010 08:16
Ja robię ogórki po żydowsku trochę inaczej. Dodaję dużo cebuli i nać pietruszki do słoika, a do zalewy dodaję oliwy. Są przepyszne. Chętnie wypróbuję ten przepis, bo dodatki do słoika są bardzo bogate, co z pewnością dobrze wpływa na smak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat