Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z ogórków
- prosta surówka do obiadu
- sałatka ogórkowa
Sałatka z ogórków z tego przepisu, wymaga jedynie dwóch składników: ogórków oraz saszetki sosu do mizerii z koperkiem Prymat. Sałatkę należy przygotować zaraz przed podaniem, by nie puściła zbyt dużej ilości wody.
1. Umyj ogórki i pokrój je w cienkie paski. Możesz zrobić to za pomocą mandoliny.
2. Zaraz przed podaniem surówki przygotuj sos sałatkowy do mizerii Prymat, zgodnie z opisem na opakowaniu. Do tej mieszanki użyj oliwy i wody.
3. Ułóż plasterki ogórków po okręgu, podobnie jak w sałatce Caprese.
4. Ogórki polej przygotowanym sosem i podawaj zaraz przed zjedzeniem.
5. Gotową sałatkę możesz doprawić świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Udekoruj bazylią lub świeżym koperkiem.