Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kuskusem, wędzonym trewalem i sałatą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 3/4 szklanki
ryba wędzona 250 gram (trewal filet)
cebula czerwona 1 szt
sałata lodowa kilka liści
oliwki zielone kilka szt
oliwa z suszonych pomidorów 4-5 łyżek
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kuskusem, wędzonym trewalem i sałatą

Kuskus wsypać do miseczki i zalać wrzątkiem tak, by poziom wody przekraczał poziom kaszy o pół centymetra. Zostawić na 5 minut, a następnie przełożyć do dużej miski.
Wędzony filet z trewala podzielić na mniejsze kawałki, dodać do kuskusu. Dodać również cebulę pokrojoną w kostkę, oliwki pokrojone na połówki oraz sałatę lodową porwaną na kawałki. Wymieszać wszystkie składniki.
Do oliwy dodać przyprawę do sałatek, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszać, a następnie połączyć sałatkę z sosem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak