Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pstrąg z Pustelni (koło Kazimierza Dolnego) z racuchem kukurydzianym i sałatką z dodatkiem pachnotki

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z pstrąga
250 g
jajko
1 szt.
mąka kukurydziana
100 g
jogurt naturalny
100 g
proszek do pieczenia
1/4 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 szczypta
czosnek
1 ząbek
cebula biała
25 g
pachnotka
1 g
miód lipowy
3 g
olej rzepakowy
3 g
oliwa
5 łyżek
olej z pestek dyni
soliród
1 g
zielona rzodkiew
3 plastry

Sałatka pomidorowa (100 g)

pomidor
1 szt.
cebula biała
1 szt.

Porada

Soliród możesz zastąpić lubczykiem, a pachnotkę - natką pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z Pustelni (koło Kazimierza Dolnego) z racuchem kukurydzianym i sałatką z dodatkiem pachnotki

Filety z pstrąga nacieramy czosnkiem i masłem i pieczemy w 200˚C przez 10minut. Mąkę kukurydzianą, jajko, jogurt i proszek do pieczenia mieszamy ze szczyptą wędzonej papryki. Masę wylewamy na patelnię i smażymy przez chwilę na oleju rzepakowym, następnie pieczemy. Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, siekamy pachnotkę i mieszamy wszystkie składniki, dodając miód i oliwę.
Wszystko układamy warstwowo na talerzu, dekorujemy solirodem i rzodkiewką zieloną. Na końcu polewamy rybę oliwą dyniową.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak