Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z podsmażona cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 6-7 średniej wielkości
cebula biała 2 średniej wielkości
olej kokosowy do podsmażenia
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
czubrica czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z podsmażona cebulką

Buraki zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku około 45-50minut. Wybrałam buraki równej wielkości i niewielkie. Po upieczeniu poczekać aż przestygną.

Dwie większe cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na łyżce oleju kokosowego. W momencie podsmażania cebuli obrać buraki i zetrzeć je na tarce na dużych oczkach.

Do podsmażonej cebuli dodać buraki, doprawić do smaku i podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 20.10.2017 12:30
Uwielbiam buraki. Pyszny dodatek do domowych obiadków. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak