Ciasto budyniowe

Ciasto budyniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • jaja

    3 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • budynie śmietnkowe

    3 opakowania
  • mleko

    0,5 litr
  • jabłka

    1 kg
  • olejek śmietankowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, cukru margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Jedną część ciasta rozwalkowac na blasze i ułozyć jabłka pokrojone na grubsze plastry, na to wlać ugotowany budyń gorący (3 budynie w 0,5 litra mleka) i na to połozyć drugą część ciasta rozkruszoną. Piec około 45 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika193

04.09.2010 12:21
pychotka

marzencia2007

04.09.2010 12:13
lubie takie ciasta ;)

izoldaaa6

02.09.2010 22:09
ale pyszne

plocia

01.09.2010 20:35
ooo smacznie

Łucja1

31.08.2010 16:58
super przepis!

iwa643

31.08.2010 07:39
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat