Sos pomidorowy z faolką i pieczarkami

Sos pomidorowy z faolką i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych dojrzałych pomidorów

    12
  • fasolki szparagowej żółtej

    400 g
  • pieczarek

    500 g
  • bazylia otarta Prymat

    2 łyżeczki
  • sól, pieprz

  • 1 łyżeczka cukru

  • kucharek

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy parzymy we wrzątku (aby skórka zeszła), kroimy w kostkę (bez pestek) , miksujemy blenderem, dodajemy bazylię, sól, pieprz, cukier, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na 3cm kawałki, gotujemy z dodatkiem kucharka ok 10minut. Pieczarki kroimy na grube plasterki smażymy na maśle (oddcedzamy nadmiar wody)
Gotową fasolkę i pieczarki dodajemy do sosu pomidorowego (dusimy ok 5m inut. Wlewamy sos do słoików.Pasteryzujemy ok 1 h.
Sos idealnie pasuje do spaghetti z dodatkeim kurczaka. Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

26.09.2011 15:25
rewelacja

beatkaa153

19.09.2011 10:53
fajny przepis

Mati13

04.10.2010 15:39
super przepis:)

misia53

19.09.2010 14:18
Do wypróbowania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat