Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś w winnej marynacie
Po zamarynowaniu mięso mięso trochę oczyszczamy z marynaty i grillujemy ok. 10 minut. Marynatę możemy wykorzystać jako sos, dodajemy tylko cukier, sól i sos balsamiczny.
pierś z kurczaka | ok. 500-600 g |
ocet balsamiczny | 50 ml |
przecier pomidorowy | 50 ml |
szałwia | 1/3 łyżeczki |
Majeranek suszony Prymat | 1/3 łyżeczki |
estragon | 1 łyżeczka |
Rozmaryn suszony Prymat | 1/3 łyżeczki |
oregano | 1/3 łyżeczki |
Tymianek suszony Prymat | 1/3 łyżeczki |
pieprz czerwony | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: