Piegusek z orzechami

Piegusek z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 łyżki maku, umyć i osoączyć. 3/4 kostki masła utrzeć z 4 żółtkami i szklanką cukru. Dodać sok z cytryny, 3 łyżki smietany i ciągle ucierać. Dodac 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej i 1 czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia. Następnie dodać mak i 1/2 kg owoców np truskawek, wiśni lub czereśni. Ubić pianę z białek i połączyć z ciastem. Piec ok 50 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

christopher1

28.08.2010 11:58
Przepis warty spróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat