Tatarski sos do wędlin

Tatarski sos do wędlin

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korniszony

    4 sztuki
  • grzybki w occie

    4-5 sztuk
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
  • majonez

    1 słoiczek
  • sól

    do smaku
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki korniszony pokroić w kostkę, podobnie grzybki w occie. Szczypiorek drobno posiekać. Białka jaj ugotowanych na twardo pokroić w kosteczkę. Żółtka zaś rozdrobnić przy użyciu widelca. Tak przygotowane składniki wymieszać z majonezem. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

19.12.2013 16:01
bardzo lubię taki sos

romanrafal

27.11.2013 16:07
bardzo lubię,bardzo dobry

Wafelek2601

08.09.2013 08:20
Też lubię taki sosik

Katarzyna/kate1980

28.04.2012 22:33
uwielbiam taki do wędlin

Neetka90

10.11.2011 19:44
świetny przepis ;))

Neetka90

10.11.2011 19:44
świetny przepis ;))

bercik1

23.10.2011 23:26
To coś dla mnie.

Margo1

21.08.2010 07:05
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat