Sałatka z zielonych pomidorów

Sałatka z zielonych pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielone pomidory

    2 kg
  • cebula biała

    6 sztuk
  • marchewka

    4 sztuki
  • ocet

    2 szklanki
  • cukier

    2 szklanki
  • natka pietruszki

    1 garść
  • woda

    1 szkalnka
  • ogorki gruntowe

    1,5 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w niewielką kostkę, cebulę w pół talarki, paprykę w paski, ogórki w pół plasterki. Wszystkie podane składniki oddzielnie zasalamy i pozostawiamy na 30 minut. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki siekamy.
Z octu, wody i cukru przygotowujemy zalewę. Kiedy się zagotuje dodajemy odciśnięte z nadmiaru soku warzywa. Sałatkę gotujemy 25 minut, pod koniec gotowania dodajemy natkę pietruszki. Gorąca przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariola17

15.07.2011 10:00
ciekawie wyglada

Agnieszka_B

26.06.2011 13:39
Uwielbiam pomidory, ale takiej sałatki nie jadłam. Koniecznie muszę spróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat