Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z grillowanym schabem karkowym z pieczarkami i tartym serem oscypek
Pieczarki pokroić na cząstki, usmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a na końcu dodać suszoną Natkę pietruszki Prymat.
Szpinak i sałatę umyć, osuszyć i tuż przed podaniem połączyć z sosem czosnkowym przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty i grillować po około 6 minut z każdej ze stron.
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć na niej szpinak i sałatę radicchio. Na chrupiących sałatach umieścić soczystą karkówkę, a na niej usmażone pieczarki, krążki cebuli i tarty oscypek. Tak przygotowaną kanapkę podawać z obranymi ogórkami małosolnymi.