Faszerowana czerwona cebula

Faszerowana czerwona cebula

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dużych czerwonych cebul

    10 szt.
  • borowików

    40 dag
  • bryndzy

    25 dag
  • bułki tartej

    12 dag
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać z wierzchnich stwardniałych liści, przetrzeć zwilżoną w ciepłej wodzie ściereczką i podzielić na dwie części. Z każdej połowy wyjąć kilka warstw. Wydrążone cebule ułożyć na desce, wyjęte środki drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej oliwie z oliwek. Do cebuli na patelni dodać oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby. Masę cebulowo-grzybową podsmażać około 5 minut, zdjąć z ognia, lekko przestudzić i połączyć ze startym serem, tartą bułką i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Wnętrza wydrążonych cebuli oprószyć przyprawami i napełnić przygotowanym farszem. Każdą połowę cebuli owinąć odpowiednim kawałkiem folii aluminiowej posmarowanej oliwą, ukształtować pakieciki i grillować około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena42

15.10.2011 13:27
ciekawe , chyba warto spróbować

rosik93

09.10.2011 10:47
mniam

agnieszka189

30.07.2010 10:33
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat