Sposób przygotowania

Krok 1 / 17

ze względu na dużą ilość składników, prezentuje je tutaj:

1 kg łopatki lub szynki wieprzowej
przyprawa do mięsa wieprzowego
pieprz i sól
olej do smażenia

sos:
½ kg świeżych kurek
300 ml śmietany 18%
2 łyżki mąki
3 łyżki masła
1 duża cebula
ok. 2-3 szklanek bulionu grzybowego
sól i pieprz
2 liście laurowe
1 łyżka suszonej papryki (chodzi o wiórka lub płatki)

kopytka:
1 kg ugotowanych ziemniaków
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
szczypta soli


Komentarze

  • 0
    20150824_185523
    Opublikowano

    idealme

    ale pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Grzyby i w dodatku moje ulubione :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    probofka

    szkoda że patrząc nie można posmakować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    lubię takie połączenia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !