Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w warzywach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki wieprzowe 4
cukinie młode 2
papryka czerwona 1
cebule 2
marchewka 1
pieprz
Majeranek suszony Prymat
przyprawa do golonki Prymat
Papryka ostra mielona Prymat 3 (podłużna)

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w warzywach

Kroki postępowania

1
Golonki umyć, oczyścić a włosków. Osuszyć.
Krok 1 - Golonka w warzywach foto
2
Warzywa umyć, cebule obrać, pokroić w plastry. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinie pokroić w plasterki (nie obierać), marchewkę pokroić plastry.
Krok 2 - Golonka w warzywach foto
3
Mięso i warzywa włożyć do worka do pieczenie, dodać przyprawy i wymieszać potrząsając workiem
Krok 3 - Golonka w warzywach foto
4
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec ok. 1,5 - 2 godzin.
Krok 4 - Golonka w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 02.04.2014 08:03
wspaniała i kruchutka
Motorek 15.11.2013 10:25
bardzo smaczna
pestka 14.11.2013 14:49
wygląda rewelacyjnie
Róża1 09.10.2013 16:42
pyszne danie:-)
barbara11561 09.10.2013 08:25
goloneczki rewelacyjne:)
Mniam 18.09.2013 08:37
Mój mąż byłby zachwycony.
fotoviderek 18.09.2013 08:36
Goloneczka palce lizać:)
kasienka23 17.09.2013 18:42
dawno nie jadłam golonki, ta wygląda wspaniale
Habibi 17.09.2013 18:21
W woreczku się tak apetycznie zarumieniła? ;)
Marta11 17.09.2013 17:40
bardzo apetyczna golonka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak