Calzone

Calzone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • drożdże świeże

    5 dag
  • olej

    1/4 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, dodać do nich cukier i mieszać aż staną się płynne. Mąkę przesiać, dodać do niej sól, wleć drożdże i olej. Wyrabiać ciasto stopniowo dodając do niego wodę. Ciasto ma się nie kleić do rąk. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 40 minut. Ciasto podzielić na 4 porcje. Kazdą rozwałkowac na grubośc ok 1 cm. Posmarować w srodku ketchupem lub innym sosem pomidorowym, ułozyc porcje wedliny i sera (lub innych dodatków i skleić jak pierogi. Nakłuc w kilku miejscach wykałaczką, ułozyć na blasze. Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

28.11.2013 13:21
bardzo zachęcający do wypróbowania przepis

manaika

23.02.2012 00:03
ciekawie wygląda;)

Mati13

05.11.2011 17:22
super!

Mati13

05.11.2011 17:22
super!

Sarenka

26.08.2011 08:47
Pysznosci

mala2021

30.05.2011 12:23
fajne

anemon

02.05.2011 06:09
Robię podobne, tylko z mniejszą ilością drożdży. Pycha.

Ewa104

21.01.2011 11:16
Podoba mi się!

PaniMISIOWA

08.12.2010 18:44
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat