Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z cukinii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ocet winny
orzechy włoskie
grana padano
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z cukinii

Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki, używam do tego obieraczki do warzyw.
Solimy, dodajemy ocet (około półtorej łyżki) i zalewamy wrzątkiem.
Zostawiamy na kilka minut i hartujemy zimną wodą na sitku.
Tak przygotowaną cukinię układamy na talerzu, skrapiamy oliwą, octem (lub sokiem z cytryny), posypujemy solą, pieprzem, grana padano i pokruszonymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 07.06.2013 21:50
bardzo fajny pomysł na przystawkę
lara 07.06.2013 15:10
pięknie się prezentuje!
Katarzyna59 07.06.2013 11:07
bardzo apetyczne
Pyszota 07.06.2013 10:13
ciekawie wygląda
bogusia19 07.06.2013 08:38
muszę zrobić
Ewa104 07.06.2013 08:23
Super wygląda.A ja przy okazji uwielbiam cukinię i czekam na urodzaj w ogródku.Będę eksperymentować.
dodi 07.06.2013 08:22
pięknie wyglada
IwonaDD 07.06.2013 07:58
pięknie podane
Mniam 07.06.2013 07:27
Takie proste danie, a tak cieszy.
Konczi 07.06.2013 07:23
wygląda super i pewnie tak tez smakuje, proste i smaczne
paulina2157 07.06.2013 07:16
pięknie wygląda
marcia7 07.06.2013 01:46
rewelacyjny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak