Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i olejem, odstawiamy do zamarynowania, najlepiej na całą noc. Następnie pierś grillujemy z obu stron po około 3-4 minuty. Odstawiamy do wystudzenia. Pierś kroimy w kosteczkę lub paseczki, zostawiając kilka plastrów do przybrania.

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonym wrzątku przez około 15 minut, tak by była sypka i nierozgotowana, studzimy.

Jogurt doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Do miski przekładamy kaszę, dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, pokrojone pomidory, posiekane zioła. Całość polewamy sosem jogurtowym. Dekorujemy plastrami kurczaka i pomidorkami. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Megg

    wspaniała sałatka!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    kasza zawsze pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Dziękuję bardzo za komentarze :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajnie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !