Trufle baskijsie

Trufle baskijsie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremowy gęsty serek

    20 dkg
  • posiekana zielenina

    1 garść
  • oliwa z oliwek

  • pokruszone, suszone pikantne papryczki

    1-2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z serka natłuszczonymi rękami formować niewielkie kuleczki i obtaczać w posiekanej zieleninie. Ostrożnie przełożyć do czystego, wyparzonego i dokładnie wysuszonego słoika typu twist. Zalać oliwą z oliwek, dodać pokruszone papryczki i zamknąć. Wstawić do lodówki. Do jedzenia nadają się po 2-3 dniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna6

05.12.2010 08:52
Ciekawy przepis,wart wypróbowania.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat