Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne skrzydełka z chili

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 24 sztuki
sos worcester 2 łyżki
sambal oelek 0,5 łyżeczki
sok z cytryny 2-3 łyżek
Party Dip Barbecue Prymat 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ketchup 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne skrzydełka z chili

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godzin. Tak przygotowane skrzydełka grillować 20 minut lub piec ok. 40 minut w temperaturze 160ºC.
Skrzydełka przygotowywane na grillu będą smaczniejsze, jeśli przed zamarynowaniem obgotujemy je dodatkowo przez ok. 20 minut. Podawać z
Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 02.04.2013 15:23
super wygladaja
Marta1986 28.02.2013 18:47
ale pyszne
bietka 31.01.2013 12:59
latem często grillujemy skrzydełka, teraz już wiem że muszę wypróbować ten przepis, tylko niewiem czy u nas w sklepach znajdę sos worcester i sambal oelek, bo jeszcze się z tymi sosami nie spotkałam, ale poszukam, bo skrzydełka wyglądają rewelacyjnie :)
arbuzowo 31.01.2013 08:11
Ciekawe połączenie smaków - przekąska do wypróbowania na najbliższą imprezę
Mienta 30.01.2013 22:01
nie mam pojęcia co to jest sambal oelek ale muszę się szybko dowiedzieć bo skrzydełka wyglądają przepysznie :)
Ola1984 30.01.2013 20:15
Wyglądają bardzo apetycznie.
Krzysiek3 30.01.2013 20:15
prezentują się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak