sałatka zielona z jajkiem

sałatka zielona z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • pęczek szczypiorku

  • jajko

  • śmietana

    3 łyżki
  • kwasek cytrynowy

    1/2 łyżeczki
  • woda

    1/4 szkl
  • cukier

    1,5 łyżki
  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka umyć i ugotować na twardo. cukier, sól i kawałek cytryny rozpuścić w wodzie. Wymieszać z umytą sałatą (jej listki można rozdrobnić) i szczypiorkiem. Następnie polać śmietaną. Posypać posiekanym jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

04.01.2014 11:58
Robię podobną, ale nie dodaję żadnej wody, bo nie widzę sensu ;) Śmietana wystarczy, bo sałata w połączeniu z nią i tak stanie się lekko wodnista po kilku chwilach. Kwasek zdecydowanie wolę zastąpić sokiem ze świeżej cytryny - no i cuku dodaję znacznie mniej ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat