"Faworki" drobiowe

"Faworki" drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    5 sztuk
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - "Faworki" drobiowe
Filety opłukać, osuszyć.Przeciąć nożem , żeby nie były zbyt grube.Następnie każdy filet przeciąć na środku nożem.
Krok 2 - "Faworki" drobiowe
Następnie przełożyć jeden koniec mięsa przez otwór.Tak jak faworki . Oprószyć przyprawą do kurczaka , wstawić na godzinę do lodówki.Rozgrzać olej , włożyć mięsne faworki oprószyć solą oraz pieprzem.Usmażyć z obu stron.
Krok 3 - "Faworki" drobiowe
Rozgrzać olej , włożyć mięsne faworki oprószyć solą oraz pieprzem.Usmażyć z obu stron . Można podać z ziemniakami , ryżem , kaszą gryczaną oraz ulubioną sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

16.06.2014 07:39
super pomysł

olkaaa

25.04.2014 07:25
fajny pomysł

Iwusia

20.04.2014 21:32
też robię podobnie - są smaczne

madzialena19

11.04.2014 18:56
Ładnie wygląda mięso.

Beata23

11.04.2014 15:40
ciekawy pomysł

Dariusz8

09.04.2014 13:07
Smaczne mięsko drobiowe.

gacopierz23

29.03.2014 09:39
świetna przekąska i pięknie się prezentuje

Wafelek2601

17.07.2012 15:21
świetne

parysek10

17.07.2012 14:22
ciekawy pomysł

Zdzisław

17.07.2012 14:01
do piwka zjem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat