Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z sarniną z sosem limonkowym i miodowo-malinowym Wiesława Bobera
Comber z sarny zamarynować w oliwie, czerwonym winie, czosnku, tymianku, jałowcu, pieprzu i soli, odstawić. Zamarynowane mięso usmażyć na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony.
Mix sałat umyć, wysuszyć, ułożyć na talerzu. Na sałacie ułożyć na przemian grejpfruty i pomarańcze. C
Comber pokroić na plastry i ułożyć na talerzy według własnej koncepcji.
Miód wymieszać z limonką, doprawić pieprzem i przygotowanym sosem skropić sałatę. Sok malinowy połączyć z miodem, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem. Sosem miodowo-malinowym skropić comber z sarny lub podać go oddzielnie w kieliszku.