ŚLEDZIE PO GRECKU

ŚLEDZIE PO GRECKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzi solonych a\'la matjas

    40 dag
  • marchewki

    40 dag
  • cebuli

    40 dag
  • rodzynek

    10 dag
  • nieduża puszka przecieru pomidorowego

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie zalać zimną wodą ok. 1 h.
Marchew obrać i ugotować.
Po ugotowaniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w 8-se.mki.
Na patelnię wlać pół szklanki oleju, włożyć cebulę i na małym ogniu poddusić.
Do cebuli dodać marchewkę rodzynki i przecier pomidorowy.
Wszystko wymieszać i ostudzić, śledzie pokroić w paseczki i połączyć z sosem.

PYCHA!!!!
Ja nie zawsze dodaję rodzynki, bo nie każdy lubi i lekko solę i pieprzę marchewkę i cebulę.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

17.10.2010 00:33
lubie

aginaa

30.09.2010 10:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat