Golonka indycza z gulaszem warzywnym

Golonka indycza z gulaszem warzywnym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4
  • cebula

    1
  • pieczarek

    250 g
  • kukurydzy

    1/2 puszka
  • czerwonej fasoli

    1 puszka
  • świeżej kapusty

    200 g
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • piri piri

    1 łyżeczka
  • marynaty staropolskiej

    2 łyżka
  • słodkiej papryki

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • wody

    500 ml
  • mąki ziemniaczanej

    1 łyżka
  • sosu sojowego

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Golonka indycza z gulaszem warzywnym
Golonki umyć, osuszyć.
Natrzeć solą, marynatą i papryką.
Włożyć je do naczynia próżniowego, zamknąć, odessać powietrze i wstawić pojemnik do lodówki na 12 godzin.
Krok 2 - Golonka indycza z gulaszem warzywnym
Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć golonki.
Gdy się ładnie zarumienią przełożyć je do większego garnka, wlać tłuszcz, na którym się smażyły.
Podlać wodą i dodać przyprawy.
Dusić pod przykryciem około 30-40 minut.
Potem dodać warzywa pokrojone w kostkę i dalej dusić do miękkości.
Gdy golonki i warzywa będą miękkie, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę.
Krok 3 - Golonka indycza z gulaszem warzywnym
Na koniec w 1/2 szk wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią sos.
Zagotować i podawać z dowolnymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

09.06.2012 08:06
na obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat