wołowo-drobiowy zawijaniec [rolada]

wołowo-drobiowy zawijaniec [rolada]

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    60 dag
  • mięso z piersi kurczaka

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko opłukać, uformować prostokąty, delikatnie rozbić.
Oprószyć solą i pieprzem oraz skropić olejem. Na większym prostokącie ułożyć płat mięsa drobiowego, położyć kawałki papryki, zwinąć roladę.Obwiązać nicią, a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, piec ok.50 min.
Zdjąć nici, pokroić na grubsze plastry.

Smacznego:)

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

18.10.2011 21:42
mniam mniam

bami

09.08.2011 17:39
O! ciekawe! :)

iga2

28.07.2011 23:58
apetyczne

szajba2

07.03.2011 16:02
rolada jest najlepsza

kielcok1

07.12.2010 15:51
dobrze zawinięte

Barbara55

01.12.2010 14:17
rolada jest dobra

rakow2

04.11.2010 15:33
zawijaniec jak się patrzy

mysza666

25.10.2010 13:15
Coś takiego jest pyszne z pieczarką:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat