Zebra kokosowo - truskawkowa

Zebra kokosowo - truskawkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    300 g (4 do dekoracji)
  • jogurt naturalny

    400 ml
  • wiórki kokosowe

    4 czubate łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • żelatyna

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć i zmiksować z 2 łyżkami cukru na gładką masę. Do jogutru dodać cukier, wiórki kokosowe i dokładnie rozmieszać. Do obu mas dodać żelatynę (nieco więcej do jogurtu) i bardzo dokładnie rozmieszać. Na dno 4 kieliszków koktajlowych wlać do 1/4 wysokości mieszankę jogutrową. Wstawić do lodówki i gdy zastygnie wlać warstwę zmiksowanych truskawek. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy i ta warstwa zastygnie wlać resztę masy jogurtowej. Podawać udekorowane truskawką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

brygida

04.07.2010 19:05
ciekawe i proste

darek6

04.07.2010 15:59
swietne, polecam

Zośka1

04.07.2010 15:33
bardzo dobre..polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat