Pstrąg z imbirem

Pstrąg z imbirem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    80 dag
  • masło

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • śmietana 22-procentowa

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • imbir mielony

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • natka pietruszki suszona

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • żółty ser starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawione, umyte i osuszone ryby natrzeć przyprawą KUCHAREK. Posypać w środku pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na rumiano na maśle i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszać z imbirem, sokiem z cytryny, mąką, solą oraz pieprzem, zalać rybę i posypać serem. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 min. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

06.10.2010 15:47
rybka lubi pływać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat