Przepis i sposób przygotowania na: Obłędne kanapki z kurczakiem na ciepło
Zaczynamy od zrobienia sosu majonezowego. Mieszamy majonez, sok z cytryny, wyciśnięty ząbek czosnku, dodajemy sól i pieprz.
Kurczaka kroimy na małe kotleciki, posypujemy solą, pieprzem oraz suszonyną bazylią i pietruszką. Smażymy na patelni.
Bułki (może być bagietka, chleb tostowy) przekrajamy na pół i smarujemy sosem majonezowym oraz konfiturą z żurawiny. Na tym kładziemy sałatę, a następnie plasterki sera camembert. Na górze kanapki układamy usmażonego kurczaka.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni (bardzo wskazane włączenie grilla i termoobiegu). Czekamy tylko aż ser się roztopi, a bułka przyrumieni. Nie polecam zbyt długiego pieczenia gdyż nie robi to dobrze sałacie :)
Smacznego !