Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deser biszkoptowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe
12 sztuk
masa krówkowa
6 łyżek
śmietana kremówka
1/2 szklanki
cukier waniliowy
1/2 opakowania
Sklep Prymat
starta czekolada
2 łyżki
poncz
1/2 szklanki
orzechy włoskie
1/4 posiekane
rodzynki
3 (namoczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser biszkoptowy

Biszkopty posmarować masą krówkową i zlepiać po dwa. Nasączyć ponczem i ułożyć w pucharkach. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i włożyć do pucharków. Całość posypać rodzynkami i orzechami. Zasypać startą czekoladą. W deserkach dla dorosłych deserki można nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu. Masę krówkową można zastąpić dżemem lub nutellą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 08.04.2012 16:05
fajny
tomek18 08.04.2012 15:54
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak