pierogi ruskie

pierogi ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    - -
  • woda

    - -
  • ziemniaki

    70 dkg
  • biały ser

    30 dkg
  • cebula

    2 szt
  • smalec

    - -
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz:
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na smalcu. Wymieszać z ziemniakami i serem białym na farsz oraz przyprawić.

Ciasto:
Mąkę, jajko, oliwę, wodę wymieszać na stolnicy. Ciasto musi byc jednolite i elastyczne. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi.

Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ma-pl

29.10.2011 21:56
pierożki dla mojego mężusia

accee

10.04.2011 23:36
Palce lizać

Gosia32

16.03.2011 06:34
Fajne,robię je rzadko,bo dzieci nie lubią;]

wolochski

20.01.2011 21:15
super

kitka

29.12.2010 16:34
muszę spróbować;]

plocia

21.10.2010 19:48
ale smaczności serwujesz

zoha1234567890

29.07.2010 21:33
pychooooooooooooooota ;)

iwa643

23.06.2010 16:02
lubie takie

pauluna

21.06.2010 14:33
ale smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat