Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

galantyna drobiowa z warzylionem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka
4 szt
przyprawa uniwersalna
2 łyżki
pieprz czarny
do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna drobiowa z warzylionem

Podudzia kurczaka zalać 1 l wody, zagotować, ściągnąć szumowiny, dodać 2 łyżki warzylionu, gotować na małym ogniu do miękkości, doprawić pieprzem. Miękkie mięso oczyść z kości. Do Wywaru dodać żelatynę. Płynu powinno zostać na 8 szklaneczek.Wywar ostudzić. Mięso drobno pokroić i ułożyć w salaterce, Wywar wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia, wstawić na całą noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak