Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony po zbójnicku
Następnego dnia plastry mięsa oprószyłam lekko mąką i obsmażyłam na rozgrzanej patelni z olejem. Gdy mięso się zrumieniło dodałam pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażyłam aż się zeszkliła. Następnie dodałam 3 łyżki brandy i podpaliłam - gdy alkohol się wypalił dolałam 1,5 szkl. wywaru jarzynowego zmieszanego z resztą mieszanki \"danie ze smakiem - zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku: i dusiłam całość 10 min. po czym dosypałam marchewki pokrojone w talarko-kwiatki. Dusiłam jeszcze 10 min. aż marchewka zmiękła. Śmietanę 18% roztrzepałam z odrobiną soli, zahartowałam niewielką ilością sosu i wlałam na patelnię. Jeszcze tylko dosypałam posiekany koperek i danie gotowe. Podałam z kładzionymi, ziołowymi kluskami.